Web
Analytics Made Easy - StatCounter

APRSF přijala za člena RSM Czech Republic

Asociace pro podporu a rozvoj svěřenských fondů, z.s. (“APRSF”) s potěšením oznamuje přijetí české pobočky mezinárodní společnosti RSM do řad svých členů. Firma se tak dostává do vybrané skupiny společností, které kvalitou poskytovaných služeb v oblasti svěřenských fondů v České republice splnily požadavky APRSF na přijetí.

RSM Czech Republic a její Family Office patří do mezinárodní sítě RSM s více než 25 let zkušeností v poradenství ve věci ochrany rodinného majetku. Zejména díky dlouhodobým mezinárodním zkušenostem se zakládáním a správou svěřenských fondů, které jsou v českém prostředí zatím stále relativní novinkou, byla firma po důkladném posouzení výborem APRSF přijata. Zařadila se tak po bok významných profesionálů ze sektoru práva, účetnictví, daní a svěřenských fondů, jako jsou Deloitte, Havel & Partners nebo J&T Family Office.

James Turnbull, člen představenstva APRSF, řekl:

“Vzhledem k tomu, že naším posláním je snaha o rozšíření povědomí o možnostech využití svěřenských fondů a jejich výhodách, musíme dbát také o kvalitu služeb poskytovaných v našem sektoru. Často jsme bohužel zklamáni tím, jakých chyb se společnosti při zakládání a správě fondů v České republice stále ještě dopouštějí. Spolupráce se zkušenými a profesionálními poradci, jako jsou společnost RSM a další členové APRSF, je jedním ze způsobů získání korektního postupu při založení a správě fondu.”

Od zavedení svěřenských fondů v České republice v roce 2014 bylo doposud založeno více než 2200 fondů. V roce 2018 se existence svěřenských fondů dostala do povědomí širší veřejnosti díky mediálnímu boomu kolem premiéra Andreje Babiše, který po vzoru zahraničních politiků převedl své firmy do svěřenských fondů. Od té doby množství nově založených fondů exponenciálně roste.

Běžně jsou fondy využívány především k ochraně rodinného majetku před vnějším napadením, k usnadnění řešení rodinného dědictví či jako nástroj předání rodinného podnikání z generace na generaci. Více o chybách, kterých se společnosti při zakládání jinak užitečných fondů mohou dopouštět, se dočtete na https://www.aprsf.cz/news/duvody-proc-vyuzit-clena-aprsf/.

Pro více informací o Asociaci pro podporu a rozvoj svěřenských fondů a jejích činnostech navštivte www.aprsf.cz.